Angajatorii ar trebui să propună programe de recuperare și stimulare a rezilienței fizice și psihice pentru tinerii lor angajați și pentru angajatele din rândul femeilor care se confruntă cu provocări și roluri multiple în viața personală și profesională.
Un procent semnificativ mai mare de persoane cu vârsta între 18 și 29 de ani (față de populația generală) au declarat că au avut o deteriorare a rutinei legată de mișcare (76%), oboseală (55%), anxietate (48%), iritabilitate (39%), dificultăți de somn (55%) și deteriorarea rutinei legate de masă (55%).
Femeile au fost nevoite să îndeplinească roluri multiple și au resimțit mai puternic pandemia, efectele acesteia afectând modul de desfășurare a vieții lor profesionale și personale, într-o măsură mai mare decât cea a bărbaților.
Peste jumătate dintre femeile din mediul urban au suferit o deteriorare a rutinei legată de mișcare: 58% (vs 48% dintre bărbați).
„Invităm angajatorii să abordeze cu seriozitate impactul pandemiei asupra sănătatii fizice și psihice a tinerilor și să genereze programe de recuperare, de stimulare a rezilienței pentru a reface energia, buna funcționare și productivitatea celor mai tineri dintre noi. Beneficiul va fi unul direct, pentru propria companie sau instituție, dar și unul indirect, la nivelul comunităților și societății. Este interesul fiecăruia dintre noi să asigurăm o generație de profesioniști care să fie sănătoși fizic și psihic pe termen lung. De asemenea, întreaga societate civilă ar trebui să se implice în stimularea sănătății fizice și psihice a femeilor,punând în valoare disponibilitatea ridicată a femeilor pentru remodelare și transformare”, afirmă Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei.
Studiul este reprezentativ pentru persoanele din mediul urban cu vârsta între 18 și 65 de ani, utilizatori de internet.